Koeling

Wij beschikken over moderne, volautomatische bewaarcellen, waar het fruit onder ULO-condities (Ultra Low Oxygen) wordt bewaard. In deze bewaarcellen wordt de temperatuur productspecifiek ingesteld en gecontroleerd en wordt het zuurstof- en stikstofgehalte in overleg met het BLGG Wageningen naar gelang de individuele kwaliteit van een partij gereguleerd. Koolstof-dioxide wordt uit de cel gezogen en daarvoor wordt stikstof teruggegeven. Zo wordt het rijpproces geremd, terwijl het fruit toch voldoende kan blijven ademen.

De maximale capaciteit van 3 miljoen kilo fruit wordt optimaal in de koelcellen ingericht, waarbij de kisten worden voorzien van labels met daarop o.a. gegevens van de eigenaar, plukdatum en perceelnr. Met behulp van een uniek computergestuurd registratiesysteem kan elke partij fruit ten alle tijden efficiënt worden gelokaliseerd.

Het fruit wordt regelmatig bemonsterd en gecontroleerd op de kwaliteit van de schil, de hardheid en het suikergehalte. Op deze manier dragen we zorg voor een optimale kwaliteitsbeheersing en kan het fruit maandenlang vers worden gehouden.